Sport

Volle zaal voor ploegvoorstelling Alfasun – A.S. Construct Cycling Team 2024

Op vrijdag 12 januari vond de voorstelling van het Alfasun – A.S. Construct Cycling Team voor het nieuwe wielerseizoen plaats in centrum De Kouter in Haaltert. De ambitie van de club werd uit de doeken gedaan en de ijverige jonge wielrenners verzamelden zich per groep op het podium.

De Kouter in Haaltert zat bomvol en ontbrak niet aan drank en versnaperingen op vrijdagavond. Sponsors en ouders van de leden van Alfasun – A.S. Construct Cycling Team waren talrijk aanwezig. Deze amateurwielerploeg uit Denderhoutem, bezield door vrijwilligers, wil jongens en meisjes vanaf de leeftijd van 8 jaar de kans geven om competitief aan wielrennen te doen. “Ze worden begeleid binnen een club waar langetermijnvisie, deskundige begeleiding en persoonlijk contact geen holle begrippen zijn”, aldus de wielerclub.

© Timon De Zwaef

De ploegen van de bijna 120 aangesloten renners werden op podium geroepen en voorgesteld. Er zaten enkele beloftevolle jonge renners bij waaronder de 11-jarige Kenan Verbrugge. Kenan is eerstejaars aspirant en heeft al een indrukwekkende palmares voor zijn leeftijd. Hij weet dan ook dat wielrennen niet vanzelfsprekend is. “Als je een mooie plaats wilt behalen op een wedstrijd, moet je tot over je grenzen durven gaan. Je moet langer op je tanden bijten dan de anderen en beseffen dat zij ook moe zijn.” Kenan traint twee keer per week en probeert voor wedstrijddagen even los te rijden. “Ik neem de sport nog niet heel serieus, maar als ik ouder ben, word ik misschien wel prof. Dat zou leuk zijn, ook al is het heel moeilijk om dat niveau te halen.”

Hij krijgt alleszins veel steun van mama, maar vooral van papa:

Sinds de komst van de sponsors kent de club een aanzienlijke groeispurt. Er zijn dan ook veel meer leden dan vroeger. “Ik ben super trots op de club”, zegt Serap Cal, de mama van renner Kenan. “De steun die de club krijgt van grote bedrijven als Alfasun en nu ook A.S. Construct is meer dan welkom.”

“Ik heb me verbonden aan deze club omwille van de jeugd”, vertelt Stefaan Delbaere, zaakvoerder van Alfasun en sponsor. “Als een ondernemer niet investeert in de jeugd, is het sneller einde verhaal dan je zou denken. Dan is er geen toekomst voor de club. De winnaarsmentaliteit is hier trouwens zeer sterk aanwezig.” Daarnaast organiseert Alfasun Omloop Het Nieuwsblad in Ninove en zet dit jaar ook een privé-evenement op poten langs het parcours van de Ronde van Vlaanderen.

Delbaere investeert in verschillende sportclubs en wil de sportambities in Ninove op een hoger niveau krijgen. “Ik denk dat we sport veel centraler kunnen maken in Ninove door er bijvoorbeeld een hotel neer te zetten. Zo kunnen meer sportevenementen hier doorgaan en kan deze stad zich ontplooien tot dé toeristische trekpleister van de Denderstreek.