Nieuws Ninove

Batopin belooft beterschap voor geldautomaten in Ninove: tussenschotten en overleg

Batopin, de uitbater van de neutrale bankautomaten in Ninove, belooft beterschap voor het cash-probleem in Ninove.”Er zullen tussenschotten tussen de automaten worden geplaatst en er zal gezocht worden naar een oplossing om alle bezorgdheden en vooral de bereikbaarheid en beschikbaarheid aan te pakken”, klink het.

Het is niet de eerste keer dat de bankautomaten in Ninove voer voor discussie zijn. Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) kaartte het probleem deze week aan in de Commissie Economie bij Staatssecretaris voor Consumentenbescherming Alexia Bertrand (Open VLD).

“Dat de grootbanken zich verenigen en samen geldautomaten uitbaten onder een neutrale naam ‘Bancontact Cash’ is op zich een logische en goede zaak. Maar de uitvoering van het project loopt mank, alvast wat Ninove betreft”, zegt De Jonge.

“Ik heb overlegd met Batopin en kreeg enkele beloftes op beterschap in onze stad op vlak van veiligheid. Zo komen er tussenschotten tussen de automaten. Ik blijf de kwestie nauwgezet opvolgen en samen met Batopin zal gezocht worden naar een oplossing om alle bezorgdheden en vooral de bereikbaarheid en beschikbaarheid aan te pakken.”