Nieuws Ninove

Burgemeester Tania De Jonge: “Geld afhalen moet 24/7 toegankelijk zijn”

Burgemeester Tania De Jonge (Open VLD) is niet tevreden met de toegankelijkheid van de cash-punten in de stad. De vier grootste banken, die allemaal een kantoor hebben in centrum van Ninove, beslisten een tijd geleden om hun bankautomaten te vervangen door zogenoemde cash-punten. Maar die cash-punten zijn niet 24/7 open en dat vindt de burgemeester niet kunnen.

“Geld afhalen moet 24/7 toegankelijk zijn”, zegt ze. In Ninove zijn de nieuwe automaten geplaatst in het Ninia Shopping Center, maar dat is enkel open van maandag tot en met zaterdag van 8 uur en 20 uur. “Na 20 uur en op zon- en feestdagen is het dus niet mogelijk om geld af te halen of te storten in Ninove. Dit is een beperking in de financiële mogelijkheden van de Ninovieter, want niet elke klant beschikt over een digitaal alternatief.”

Dit is een beperking van de financiële mogelijkheden van de Ninovieter

“De stad heeft al tal van klachten van burgers ontvangen over de toegankelijkheid van de cash-punten”, gaat De Jonge verder. Daarom heeft ze de banken in Ninove uitgenodigd om in dialoog te gaan en een oplossing te zoeken. “Een cash-punt in het centrum van Ninove dat 24/7 toegankelijk is, is noodzakelijk.”