Nieuws Ninove

Burgemeester Tania De Jonge heeft gemengde gevoelens bij akkoord omtrent bankautomaten

Volgens burgemeester en federaal parlementslid Tania De Jonge zijn de maatregelen om enkel buitenautomaten 24 op 7 open te houden niet voldoende.

Vrijdag 31 maart kwam minister Dermagne met het heugelijke nieuws dat er een akkoord is met Febelfin die de grootste banken vertegenwoordigd omtrent de bankautomaten. Zo zal er in elke gemeente minstens één bankautomaat aanwezig moeten zijn. Binnen stedelijke gebieden moet er een automaat te vinden zijn binnen de twee kilometer. In tussengebieden is dat drie kilometer en in landelijke gebieden, met minder dan 300 inwoners per km², vijf kilometer. Tot slot moeten bankautomaten die rechtstreeks toegankelijk zijn via de buitengevel 24 uur op 24 uur en 7 dagen op 7 beschikbaar zijn. Eén op de twee locaties moet uitgerust zijn om geld te storten.

Over dat laatste is burgemeester De Jonge niet helemaal tevreden. “De afgelopen maanden pleitte ik meermaals om alle bankautomaten verplicht 24 op 7 open te houden en één op de twee locaties, die ook 24 op 7 beschikbaar is, te voorzien met de functie om geld te storten. Ik ben dan ook tevreden dat in het akkoord die één op twee locaties verplicht wordt. Dit is zeer belangrijk voor de kleine ondernemer om makkelijk zijn/haar ontvangsten te storten. Maar de maatregelen om enkel buitenautomaten 24 op 7 open te houden zijn niet voldoende. Dit biedt geen oplossing voor Ninove en ik zal dan ook blijven pleiten om bankautomaten beter toegankelijk te maken. Iedereen moet dan ook de mogelijkheid hebben om altijd aan hun geld te kunnen. Ook tijdens het shoppen op zondag of ‘s avonds tijdens bezoek van de lokale horeca.”, aldus De Jonge.