Denderwindeke Nieuws

Winnik Omarmt organiseert eindejaarsactiviteiten voor Denderwindekenaren

Winnik Omarmt, het buurtproject in Denderwindeke, organiseert op 16 en 20 december eindejaarsactiviteiten voor alle inwoners van de gemeente. Het gaat om een winterdrink en een bezoek van de kerstman. Met dit project wil Winnik Omarmt Denderwindeke in beeld brengen als “zorgzame buurt”.

De einderjaarsactiviteiten van Winnik Omarmt worden afgetrapt op zaterdag 16 december met een gratis winterdrink. Dit voor alle Denderwindekenaren in basisschool Windekind. Deelnemers leren er hun buren beter kennen bij een hapje en een drankje, terwijl ze kunnen genieten van een gratis liveoptreden. Ze komen er ook meer te weten over onder andere de wandelclub en de zwerfvuiljagers.

Winnik Omarmt doet ook een warme oproep om ‘in tenue’ te komen: trek je gekste kersttrui aan, zet je favoriete rendierhoedje op of breng je winterse sfeer op een andere manier mee. 

Programma:

  • 18.30 uur – 19 uur: Kerstoptreden Fenikskoor (kerk Denderwindeke)
  • 19.30 uur – 22 uur Mary and the Seabirds (speelplaats basisschool Denderwindeke)

Vervolgens komt de kerstman langs in ontmoetingscentrum Plosj, aan de Edingsesteenweg 380, op woensdag 20 december. Alle Winnikse kindjes tussen 0 en 10 jaar zijn welkom. Wie de kleurplaat, af te halen in Plosj, ingekleurd meebrengt, krijgt een cadeautje. Inschrijven kan via mobiel@ninove.be of door te bellen naar 054 50 50 50. Vermeld naam, adres, telefoon en e-mail + het aantal personen, en het uur waarop je langskomt (tussen 14.00 en 15.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur of tussen 16.00 uur en 17.00 uur).

Zorgzame Buurt

De stad Ninove kreeg in februari 2023 een subsidie van de Vlaamse Overheid in het kader van het project ‘Zorgzame buurten’. Dit moet helpen om zorgzame buurten te creëren. Winnik omarmt speelt hier een essentiële rol in. Het project is bedoeld voor alle inwoners van Denderwindeke, ongeacht leeftijd, mate van mobiliteit of dat men al dan niet zorgbehoevend is. De uitvalsbasis voor ontmoetingen en activiteiten is Ontmoetingscentrum Plosj.

Lees meer over het buurtproject Winnik Omarmt:

Winnik Omarmt maakt van Denderwindeke zorgzame buurt