Denderwindeke Nieuws

Ontmoetingscentrum Plosj zet wandelclub en zwerfvuiljagers in de kijker tijdens zomerdrink

Ontmoetingscentrum Plosj in Denderwindeke zet op zondag 23 juni tussen 14.00 en 17.00 uur de deuren open voor een gratis zomerdrink. Op deze drink kan je onder meer kennismaken met een nieuwe Winnikse wandelclub en de lokale zwerfvuiljagers.

De zomerdrink in ontmoetingscentrum Plosj is meteen ook de afsluiter van ‘Winnik omarmt’, een project dat het voorbije jaar honderden inwoners samenbracht. “We ontvingen vorig jaar van de Vlaamse overheid een budget om extra te investeren in acties voor een zorgzame buurt. Als lokale draaischijf voor het project kozen we voor ontmoetingscentrum Plosj”, zegt schepen Veerle Cosyns.

“Het doel was om zoveel mogelijk mensen samen te brengen, zodat ze samen hun schouders kunnen zetten onder een warme, veilige en propere buurt. We zijn nu een jaar verder en horen van vele inwoners dat het project toch wat in gang heeft gezet. En nóg mooier is dat er uit dit samenzijn enkele mooie initiatieven zijn gegroeid, zoals een wandelclub en de acties van de zwerfvuiljagers.” Plosj blijft de volgende jaren hét (ontmoetings)centrum voor samenkomsten van onder meer de wandelaars en zwerfvuiljagers. Het centrum zal daarnaast ook activiteiten organiseren voor 60-plussers.

Zomerdrink met een ijsje en muziek

Wie in Denderwindeke woont, kan zondag dus een babbeltje slaan met naaste en verre buren. Inschrijven voor de zomerdrink kan of hier, of door te mailen naar senioren@ninove.be of door te bellen naar 054 50 50 50. Ben je 70-plus, geef dat dan zeker aan bij je inschrijving, want je krijgt een extra attentie. De stad voorziet trouwens niet enkel een drankje en een ijsje, maar ook muziek van de groep Vrijspel.

Ophaling recycleerbaar afval

Je kan op de zomerdrink ook kennismaken met een nieuw proefproject van fietskoerierdienst Snel&Wel. Binnenkort haalt de vzw recycleerbaar afval op aan huis in Denderwindeke en brengt dat (op een ecologisch verantwoorde manier) naar het ILvA-containerpark.