Nieuws Ninove

Ontdek hier de eindejaarsactiviteiten van “Ninove Wintert”

Het eindejaar komt eraan en daarom stelt de stad Ninove haar eindejaarsactiviteiten voor.

Ontdek hieronder wat je allemaal kan toen tijdens de kerstvakantie en de rest van de maand december.

Lichtjespracht in het hart van Ninove

Van begin december tot midden januari straalt het stadscentrum van Ninove in een betoverende gloed dankzij duizenden fonkelende lichtjes. Het oud stadhuis en ‘t Oeverstekske worden uitgelicht, terwijl verrassende eyecatchers (waaronder een betoverende videoprojectie in de Beversteeg) de avondwandelingen sieren. Op 22 december komt het oud stadhuis tot leven met een unieke laser- en lichtshow. Op 27 december doorkruisen verlichte tractors het centrum, en op 29 december vormt de archeologische site aan de Abdijkerk het toneel voor de betoverende ‘Nacht van het Vuur’ met vuur en acrobatie.

Kerst- en winterplezier voor iedereen

Op 10 december onthult een geleide wandeling naar de kerstmarkt in Pollare de fascinerende achtergrond van diverse kerstgebruiken. Op het plein aan Ninia Shopping Center zorgt een levensgrote snowglobe tijdens het weekend van 16 december voor een echt winterse sfeer. Bezoekers kunnen deelnemen aan de kerstbandenslide, winterkermis en andere activiteiten voor jong en oud.

‘Chaud’ entertainment met Average Rob

Op zaterdag 16 december brengt het Oudstrijdersplein de winterse temperaturen omhoog met een dj-set van Omdat Het Kan Soundsystem ft. Average Rob. Bezoekers kunnen genieten van animatie, warme drankjes, en hapjes bij de Zizi Coin Coin winterbar. Voor de zekerheid is er een grote tent aanwezig.

Avondshoppen met betoverende afsluiting

Voor last-minute kerstinkopen op 22 december openen 30 deelnemende handelaars in de binnenstad tot minstens 20 uur hun deuren. De avond wordt afgesloten met een muzikaal lichtspektakel met lasers, vuur en dans aan het oud stadhuis. Een grote tent staat paraat bij eventuele regen.

Voor de kleinsten onder ons

Het Huis van het Kind organiseert op 20 december een knusse knutselnamiddag voor kinderen vanaf 6 jaar. De Jeugdraad Voesj daagt kinderen uit met een kleurwedstrijd waarbij de kerstman ‘Rudy’s mooiste Kerst’ van Kathleen Amant schenkt aan de winnaar.

Feest op de markt

Bij aankopen op de markt op 5, 12, 19 en 26 december maak je kans op het winnen van marktbonnen. Op 26 december wordt de prijsuitreiking gevierd met de kerstman, -vrouw en een ballonplooier, vergezeld door de vrolijke deuntjes van muziekband Inze Pokket.

Alle activiteiten van Ninove Wintert vind je terug in onze activiteitenkalender