Nieuws Ninove

Wettels On Fire uitgeroepen tot vicekampioen culinair Nederland

De Ninoofse BBQ-helden van Wettels On Fire hebben op zaterdag 28 oktober de tweede plaats behaald in de categorie hert op de open Nederlandse barbecuewedstrijd voor wild. Die vond plaats in het Nationaal Park De Hoge Veluwe in de Nederlandse provincie Gelderland. Het was de laatste culinaire wedstrijd van het jaar voor Wettels On Fire.

De 18 deelnemende ploegen werden zaterdag in het wildpark uitgedaagd om vier BBQ-gerechten te bereiden om ze daarna te laten beoordelen door een jury van sterrenchefs. Eend, hert, everzwijn en een mystery box. “Bij dat laatste weten we op voorhand niet welke ingrediënten we krijgen en wat we moeten maken”, verduidelijkt Bart Beeckmans van Wettels On Fire. In de categorie hert verzilverde het team een mooie tweede plaats. Aangezien de Wettels dit jaar twee van de vier culinaire wedstrijden in Nederland wonnen, was deze prestatie voldoende om hen te laten bekronen tot vicekampioen.

 

In 2013, het jaar waarin Wettels On Fire werd opgericht, werd het team al vicekampioen op het Belgisch kampioenschap in Oostende. “Op dat moment werden we gebeten door het barbecuebeestje. Sindsdien rollen we van de ene wedstrijd in de andere”, vertelt Beeckmans, die met zijn team van hobbykoks intussen al verschillende prijzen heeft behaald. “Als wij deelnemen aan eender welke wedstrijd, weten de andere teams dat het knokken zal worden.”

Internationaal kampioenschap in Ninove

Op 29 en 30 juni 2024 organiseert Wettels On Fire zelf een culinair kampioenschap op de Graanmarkt en het Twijndersplein. Onder meer chef-kok Wout Bru en andere topchefs zullen in de jury zitten. “We verwachten 32 teams uit heel Europa waaronder Frankrijk, Nederland, Duitsland, Italië en Zweden”, zegt Beeckmans. “We maken er iets speciaal van, namelijk een complete mystery boxcompetitie. Alle ploegen komen naar Ninove zonder te weten wat ze moeten klaarmaken.” 

Met dit initiatief probeert Wettels On Fire ook het competitieve barbecueën wat naamsbekendheid te geven in Ninove. “We koken op Europees topniveau, maar veel Ninovieters zijn daar nog niet van op de hoogte.” 

Ook het WBQA wereldkampioenschap, dat doorgaat in het Duitse Stuttgart op 27 en 28 juli 2024, staat gemarkeerd in de agenda van de Wettels.

Bekijk hieronder de gerechten van Wettels On Fire van afgelopen zaterdag:

Ontdek meer over Wettels On Fire:

10 Jaar Wettels On Fire