Appelterre-Eichem Nieuws Ninove

Vaderlandslievende verenigingen van Ninove organiseren herdenkingsmomenten WO I

Op vrijdag 10 en zaterdag 11 november vinden in Ninove traditioneel bloemenhuldes plaats ter herdenking van de oorlogsslachtoffers en het einde van de Eerste Wereldoorlog. Beide herdenkingsmomenten worden georganiseerd samen met de vaderlandslievende verenigingen van Ninove. Iedereen is welkom om deze gelegenheden bij te wonen.

Op vrijdag 10 november vinden bloemenhuldes plaats bij de verschillende herdenkingsmonumenten in Ninove. De route start om 12.30 uur op de stedelijke begraafplaats van Ninove en eindigt om 17.10 uur aan de Abdijkerk. Op verschillende plekken langs het parcours sluiten klassen van de Ninoofse scholen aan. De kinderen maken elk jaar passende knutselwerken, lezen teksten voor of brengen op een andere creatieve manier hulde aan de overledenen van WOI. De route en het tijdschema is hier terug te vinden.

Op 11 november wordt Wapenstilstand herdacht in Appelterre-Eichem met om 9.30 uur een eucharistieviering in de St.-Gertrudiskerk. Nadien volgt een bloemenhulde aan het monument op het Kerkplein, met een muzikaal eerbetoon door een koperblazer en de Koninklijke Harmonie van Appelterre.

Herdenkingsplaten voor ‘vergeten helden’

Op de begraafplaats van Denderwindeke, Outer, Nederhasselt en Ninove werden in oktober aanvullende herdenkingsplaten gehangen. Op die platen staan per deelgemeente de namen van Ninovieters die sneuvelden in de Eerste Wereldoorlog. De erfgoedraad en de stad zorgen hiermee dat deze ‘vergeten helden’ nu permanent de nagedachtenis krijgen die ze verdienen.

Praktisch

  • Vrijdag 10 november: bloemenhuldes aan de Ninoofse herdenkingsmonumenten. Route en tijdschema bloemenhuldes vind je hier;
  • Zaterdag 11 november: eucharistieviering en bloemenhulde aan de St. Gertrudiskerk in Appelterre-Eichem vanaf 9.30 uur.