Herbeluister

Wettels On Fire organiseert Culinaire Black Box: “Het zal op culinair vlak daveren in Ninove”

In augustus 2023 vierde het Ninoofse BBQ-team Wettels On Fire zijn tienjarig bestaan in brouwerij Slaghmuylder. Om die mijlpaal te eren, organiseert het team het Culinaire Black Box Belgisch en Europees BBQ-kampioenschap in Ninove. Wettels Bart Beeckmans en Patrick De Gendt kwamen langs bij Radio Ninove om de internationale barbecuevreugde te delen.

Barbecueteams uit 21 Europese landen waaronder Denemarken, Italië en Oostenrijk zakken op 29 juni af naar het centrum van Ninove om deel te nemen aan de Culinaire Black Box. Het lijkt wel het Eurovisiesongfestival van de BBQ-wereld, maar dan hopelijk zonder controverse en enkel grillplezier.

Elk team krijgt vijf black boxen (op voorhand weten de kandidaten niet met welke ingrediënten ze zullen werken, red.). Daarin zitten vijf hoofd- en neveningrediënten, waarmee vijf gerechten moeten worden bereid. De wedstrijd wordt beoordeeld door een onafhankelijke jury. Die bestaat gedeeltelijk uit The Mastercooks of Belgium, waar De Gendt zelf deel van uitmaakt.

Het kampioenschap vindt plaats op zaterdag 29 juni en zondag 30 juni op de Graanmarkt en het Twijnsterplein. Inkom is gratis voor bezoekers en er zullen drank- en eetgelegenheden zijn waaronder een cocktailbar.

Bovendien is Wettels On Fire op zoek naar vrijwilligers om te helpen bij het BBQ-event. Heb je interesse? Stuur dan een privébericht via de Facebookpagina van Wettels On Fire. Als tegenprestatie kan je genieten van een lekker BBQ-diner.

Herbeluister hieronder het volledige interview met Bart en Patrick van Wettels On Fire:

Programma

Zaterdag 29 juni:

  • vanaf 7u: aankomst teams
  • 14u: optocht met aansluitend voorstelling van de teams
  • 15u30: “Cooks Meeting” – Black Box – Ingrediënten

Zondag 30 juni:

  • 8u: inschrijving jury
  • 10u: Judge Meeting
  • 12u: binnen geven van het eerste gerecht (vis)
  • 13u: binnen geven van het tweede gerecht (varkensvlees)
  • 14u: binnen geven van het derde gerecht (lamsvlees)
  • 15u: binnen geven van het vierde gerecht (wild)
  • 16u: binnen geven van het vijfde gerecht (dessert)
  • 18u: prijsuitreiking