Nieuws Ninove

Aangepaste topdag door herinrichting kernwinkelgebied

Zaterdag 22 juni is het topdag in het centrum van Ninove. Al zal die er dit jaar wat anders uitzien door de herinrichting van het kernwinkelgebied.

Naar goede gewoonte worden eind juni in Ninove de topdagen georganiseerd. Er valt dan heel wat te beleven in het stadscentrum. Tijdens de braderij komen de handelaars met een kraampje naar buiten.

Door de herinrichting van het kernwinkelgebied is het deze keer niet mogelijk om het groots aan te pakken. Toch willen de handelaars en de horeca-uitbaters hun klanten verwelkomen tijdens de topdag en braderij.

“Een groot deel van de werken is intussen voltooid. Een reden te meer om eens af te zakken naar de stad, het vernieuwde stuk te ontdekken, koopjes bij de lokale handelaars te doen en van de horeca te proeven”, aldus Griet Beazar, zaakvoerster van À la bonheur.

De topdag en braderij vindt plaats aan de Centrumlaan, Oudstrijdersplein, Lange Munt, Graanmarkt, Beverstraat, Biezenstraat en Lavendelstraat in Ninove. In het najaar zullen de werken voltooid zijn en dan zal een feestelijke heropening van de binnenstad niet ontbreken.