Nieuws Ninove

Werkplek van NKV Greut & Groesj volledig verwoest door storm

De werkplek van NKV Greut & Groesj is volledig verwoest door de storm die over ons land raasde. De carnavalsgroep is op zoek naar een nieuwe plek waar ze aan hun carnavalswagen kunnen werken.

De storm Ciarán zorgde in Ninove op verschillende plaatsen voor schade. Onder meer bomen en dakpannen moesten eraan geloven. Maar ook de carnavalswereld werd niet gespaard door de weergoden. De tent van NKV Greut & Groesj, die dienst doet als werkplek, werd door de wind weggeblazen.

“We werken in een tent die op een erf staat, in de wind. Het zeil is gaan vliegen en er is redelijk veel schade aan het ijzerwerk. Op dit moment is de werkplek niet meer bruikbaar”, zegt Brent Van Lierde, van NKV Greut & Groesj.

“11 november, een nieuwe start”

“We zijn in volle voorbereiding voor carnaval 2024. Het materiaal voor de wagen is gelukkig niet te zwaar beschadigd. Maar om verder te kunnen, hebben we een nieuwe plek nodig”, zegt Brent.

De carnavalsgroep is dus op zoek naar een nieuwe plek waar ze aan hun carnavalswagen kunnen werken. “We zijn niet veeleisend. We zoeken een plek waar we kunnen lassen, isomo snijden en verven. Met een ruimte van 10 meter op 10 meter kunnen we al verder.”

De groep doet een oproep naar mensen met een oude loods of werkplaats, waarin ze terecht kunnen. “Je vloekt als zoiets gebeurt, maar een carnavalist kijkt vooruit en we gaan er altijd voor. 11 november zal een nieuwe start zijn.”