Sport

Lindemans Aalst stoot door naar halve finale Beker van België

In het volleybal heeft Lindemans Aalst zich zaterdagavond geplaatst voor de halve finale van de Beker van België na winst tegen Tectum Achel. 

De eerste opslag werd door Svea Eriksson uit Meerbeke gegeven. Zij werd vorige week vierde eredame van Miss Fashion 2024.

In de eerste set leek Lindemans Aalst bij 14-11 een eerste kloofje te hebben geslagen. Maar de Limburgers vochten terug. Van 18-14 ging het naar 23-24. De eerste setbal voor Achel werd door de ajuinen ongedaan gemaakt. Bij 25-24 zag het er naar uit dat de eerste set toch nog naar Lindemans zou gaan. Achel gaf zich niet gewonnen, bleef vechten en haalde de spannende eerste set binnen met 28-30.

De bezoekers begonnen het beste aan de tweede set en liepen 2-4 uit. Het sein voor Lindemans om het gaspedaal wat dieper in te duwen. Van 2-4 ging het in een mum van tijd naar 25-10.

Ook in set drie en vier begon Achel het beste, maar Lindemans hield de controle en won uiteindelijk met 3-1. Setstanden waren 28-30, 25-10, 25-19 en 25-16.

Hoofdaanvaller Alvaro Gimeno Rubio viel in de derde set met een enkelblessure uit en werd door de bezoekende coach tot “star of the game” uitgeroepen.

In de halve finale wacht Knack Roeselare.