Sport

KVK Ninove is “ploeg van ‘t stad” na winst tegen Voorde-Appelterre

KVK Ninove kroonde zich gisterenavond tot “ploeg van ‘t stad” na 3-0 winst in de derby tegen de buren van KFC Voorde-Appelterre. Sinds het ontslag van Alan Haydock en het aanstellen van Jean-Pierre Van De Velde als ad interim coach haalde KVK 13 op 15.

In een spannende wedstrijd waren de meeste kansen in de eerste helft voor de bezoekers, maar ze kwamen niet tot scoren. De spelers gingen rusten bij 0-0.

KFC Voorde-Appelterre leek het beste uit de kleedmaker te komen en zette meteen veel druk, maar opnieuw kwam het niet tot scoren. Een ongeschreven wet in het voetbal zegt dat wie vergeet te scoren wel eens het deksel op de neus krijgt. De ommekeer kwam er voor KVK Ninove na de invalbeurt van Menco Deryck. KVK scoorde drie keer in amper 4 minuten tijd. Maxime Meert, Menco Deryck en Yoshi Mariën tekenden voor de doelpunten.

KVK Ninove wint de derby met een overdreven 3-0 en pakt na het ontslag van trainer Alan Haydock en het aanstellen van sportief manager Jean-Pierre Van De Velde als ad interim coach wel 13 punten uit 5 wedstrijden.

Blijft Jean-Pierre Van De Velde als coach aan of kiest voorzitter Gunther Van der Perren alsnog voor een nieuwe coach? Het lijkt dat de voorzitter er nog niet helemaal uit is.