Nieuws Ninove

Schade op verschillende plaatsen in Ninove door storm Ciarán

De hevige storm die over ons land raast, zorgt ook in Ninove voor schade. De brandweer werd al verschillende keren opgeroepen voor onder meer losgekomen takken en omgewaaide bomen.

De storm Ciarán zorgt in Ninove op verschillende plaatsen voor schade. In de Vinkenstraat moest de brandweer tussenkomen, nadat een deel van het dak van een huis los kwam. “In totaal kwamen er al een 50-tal interventies binnen. Dat is vooral voor bomen die op de weg liggen, maar ook een aantal weggevlogen dakpannen en delen van gebouwen die los komen”, zegt luitenant David Daelman.

Schade melden

“Momenteel zijn de wachttijden niet zo lang, want we hebben verschillende ploegen op de baan en we kunnen rekenen op de steun van andere posten als het nodig is. Veel mensen zijn nog op hun werk en zien de schade pas als ze thuis zijn, dus er kunnen wel nog extra oproepen bij komen deze namiddag.”

Omdat de wind zo fel waait, heeft het KMI in heel Oost-Vlaanderen code oranje afgekondigd. De hulplijn 1722 is geactiveerd voor storm- en waterschade. De hulpdiensten vragen om enkel 112 te bellen bij levensbedreigende situaties. Hulp vragen kan ook via deze website.