Nieuws Ninove

Oud Stadhuis loopt stormschade op

Tijdens het korte maar hevige onweer op maandagavond 5 september, liep het oud stadhuis stormschade op. Een stuk van de moluren aan de voorgevel kwam naar beneden.

Daarbij raakte niemand gewond. Er werd een veiligheidsperimeter ingesteld, experten bekijken de mogelijke oplossingen. In tussentijd is het oud stadhuis tijdelijk gesloten voor bezoekers.

Het oud stadhuis werd in 2010 gerenoveerd. Dat belette evenwel niet dat een deel van de moluren gisteren tijdens een kort maar hevig onweer loskwam en op straat terechtkwam. De technische dienst kwam onmiddellijk ter plaatse om de brokstukken te ruimen en de zone af te bakenen. Deze ochtend werd het terras van het aanpalend café Oud Stadhuis (Langemuntstraat) ook verhuisd naar de overkant.

Monumentenwacht maakt een verslag over de stabiliteit van de mouleren, experten bekijken de mogelijke oplossingen. In tussentijd blijft het oud stadhuis gesloten voor publiek. Alles wordt in het werk gesteld om het gebouw zo snel mogelijk weer toegankelijk te maken. De huwelijken eind deze week komen normaalgezien niet in het gedrang.