Nieuws Ninove

Wegdek van stationsomgeving wordt vernieuwd

De Stationsstraat en het stationsplein krijgen tussen maandag 8 en vrijdag 19 juli een nieuwe asfaltlaag. Op het stationsplein komen ook vier groene zones met plantvakken. Tijdens de werken zullen de Stationsstraat en het stationsplein onbereikbaar zijn voor het verkeer.

De bushaltes op het stationsplein worden tijdelijk verlegd naar de Fernand Tavernestraat (huisnummers 3 t.e.m. 14) en de Doornweg (huisnummers 11 t.e.m. 24). Vanaf zaterdag 20 juli kan je opnieuw de bus nemen op het stationsplein (tenzij de werken vertraging zouden oplopen door bv. weersomstandigheden).

Omleiding

Wie van de Weggevoerdenstraat of Dreefstraat richting Astridlaan wil, kan omrijden via Dreefstraat – Clément Behnplein – Mallaardstraat – Nederwijk – Nieuwe Weg – Astridlaan. Ook in de omgekeerde richting kan je deze omleiding volgen.

Volledige herinrichting

Op middellange termijn plant de stad een volledige herinrichting van de Stationsstraat en het stationsplein, in samenwerking met RioPact, Infrabel en De Lijn. In afwachting hiervan wil het stadsbestuur de omgeving alvast verfraaien.

Radio Ninove