Nieuws Ninove VERKIEZINGEN2024

VERKIEZINGEN2024: PVDA Ninove komt niet op voor gemeenteraadsverkiezingen

PVDA zal in Ninove niet opkomen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen. De partij geeft eerst voorrang aan de verdere uitbouw van de lokale afdeling.

Na de verkiezingsoverwinning van 9 juni rijst de vraag of PVDA ook in Ninove opkomt. Hier haalde de partij 6,5 à 7%.

PVDA heeft de ambitie om overal in België de bezorgdheden en de problemen van de mensen in handen te nemen. Daarvoor wordt op het terrein actie gevoerd en worden mensen in beweging gebracht om overwinningen te boeken.

“We bouwen aan een afdeling van de PVDA in Ninove die deze rol kan opnemen, maar er is nog een weg af te leggen”, zegt Joachim De Maeseneer, voorzitter van PVDA Ninove. “Daarom is besloten om op dit moment prioriteit te geven aan de uitbouw van de lokale afdeling en nu nog niet deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Bij deze dan ook een oproep aan iedereen die ons wil helpen bij de uitbouw van onze Ninoofse werking!”

Deze beslissing kadert binnen een brede strategie waarbij PVDA geduldig bouwt aan een doorbraak in het hele land. Jaren geleden behaalden ze hun eerste verkozenen in Zelzate en Herstal, gevolgd door Luik en Antwerpen. De jaren erop werden ook de eerste nationale verkozenen behaald. Vandaag gaat PVDA van 38 naar 50 parlementsleden in het hele land. En met de gemeenteraadsverkiezingen willen ze verder vooruit gaan in Gent, Zelzate en Sint-Niklaas verbeteren en voor het eerst verkozenen halen in Aalst en Ronse.

Voor de provincieraadverkiezingen kunnen de Ninovieters wel op PVDA stemmen.