Meerbeke Nieuws

Vroeger jeugdhuis ‘Het Uur’ wordt even thuishaven voor fietskoerierdienst Snel en Wel

Het stadsbestuur van Ninove wil fietskoerierdienst en tewerkstellingsproject Snel en Wel tijdelijk huisvesten in het voormalige jeugdhuis Het Uur in Meerbeke.

Eerder was al bekend dat het Ninoofse stadsbestuur het gebouw van ‘Het Uur’ wil verkopen. Deze beslissing kwam nadat er geen interesse meer bleek om het jeugdhuis herop te starten. Vooraleer het gebouw wordt verkocht, krijgt het eerst een andere functie. Fietskoerierdienst Snel en Wel – onderdeel van Steunpunt Welzijn vzw – kan het gebouw tijdelijk gebruiken.

“Stad Ninove ondersteunt Steunpunt Welzijn en al haar projecten”, vertelt burgemeester Tania De Jonge (Open Vld). “Oorspronkelijk was Snel en Wel gehuisvest in het gebouw van de socialisten (Volkshuis/De Vooruit), maar dat gebouw werd afgebroken voor een nieuw project. Het was de bedoeling dat Snel en Wel zich konden huisvesten in het oude stationsgebouw, maar de NMBS is van oordeel dat de veiligheid daar onvoldoende is. Wij vonden het belangrijk om hen tijdelijk een plaats te kunnen bezorgen, zeker omdat het een sociaal project is.”

Er zijn alsnog voorbereidingen bezig om het gebouw in het najaar of begin 2024 te verkopen. Over de mogelijke locatie kan De Jonge nog niets kwijt.

Beluister hieronder het interview met burgemeester Tania De Jonge: