Nederhasselt Sport

Stan Craps wint ‘Grote prijs Tania De Jonge’ bij de U17 Nieuwelingen

Op zondag 29 augustus vond in Nederhasselt de ‘Grote prijs Tania De Jonge’ voor U17 Nieuwelingen plaats. De derde manche in de beker van België werd gewonnen door Stan Craps.

Voor de start van de wedstrijd werd Belgische kampioen bij de eerstejaars nieuwelingen Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen BC) letterlijk in de bloemetjes gezet door burgemeester Tania De Jonge.

Late ontknoping

Met 110 verschenen de U17 Nieuwelingen aan de start in Nederhasselt. Na een eerste verkenningsronde probeerden kleine groepjes het hazenpad te kiezen. Het peloton besliste de voorsprong niet te laten oplopen en lag steeds op de loer.

Pas in de laatste ronde konden Stan Craps (Brain Olympia Tienen) en Sasha Modafferi (Crabbe Toitures – CC Chevigny) 20 seconden bij elkaar fietsen op een achtervolgend peloton.

“Ik kon het niet geloven, dat ik geen peloton achter de hoek zag komen toen we wegreden”, zegt Stan Craps.

De twee hielden stand tot aan de streep en daar was het Stan Craps die de snelste benen had. Enkele seconden later was het ook sprinten geblazen voor het peloton, waarin Steffen De Schuyteneer (Avia – Rudyco – Janatrans Cycling Team) naar de derde plaats reed.

Ploegenklassement

Bij de wedstrijden voor de beker van België gaat het vooral om het ploegenklassement. Elke ploeg start met maximum 4 renners en moet zoveel mogelijk punten verzamelen. Als staat een overwinning voor een renner zelf ook mooi

Elke ploeg kan met een maximum van 4 renners starten, en moet om ter meeste punten verzamelen, al staat een overwinning voor een renner zelf natuurlijk mooi op het palmares.

Podium:
1. Craps Stan (Brain Olympia Tienen)
2. Modaffari Sacha (Crabbe Toitures – CC Chevigny)
3. De Schuyteneer Steffen (Avia – Rudyco – Janatrans Cycling Team)

Beluister hieronder de reactie van winnaar Stan Craps:

Beluister hieronder het interview met burgemeester Tania De Jonge:

Foto’s:

Burgemeester Tania De Jonge geeft bloemen aan Belgisch kampioen Nio Vandervorst (Acrog Tormans Balen BC) bij de start van de Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

start peloton Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

start peloton Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

doortocht peloton Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

Winst voor Stan Craps (Brain Olympia Tienen) in Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

Podiumceremonie Stan Craps (Brain Olympia Tienen), Sasha Modafferi (Crabbe Toitures – CC Chevigny) en Steffen De Schuyteneer (Avia – Rudyco – Janatrans Cycling Team) in Beker van België U17 Nieuwelingen wielerwedstrijd Grote prijs Tania De Jonge Nederhasselt 2021

Foto’s: © Radio Ninove