Nieuws Ninove

Denderbrug Elisabethlaan en brug in Astridlaan vertonen allebei hoge doorbuiging

Naast de Denderbrug in de Elisabethlaan vertoont ook de brug in de Astridlaan over de Koning Boudewijnlaan in Ninove een hoge doorbuiging. Volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) is het de intentie om de sanering van de bruggen aan te vatten vanaf maart 2024. 

Vlaams parlementslid Guy D’haeseleer had al in 2018 de problematiek van de Denderbrug aangekaart. Omdat die brug een hoge doorbuiging vertoonde, is daar enkele jaren geleden een parkeerverbod ingevoerd. D’haeseleer vroeg in februari naar een stand van zaken. Uit de antwoorden van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) werd een gelijkaardig fenomeen vastgesteld bij de brug in de Astridlaan over de Koning Boudewijnlaan.

“De te hoge doorbuiging doet zich enkel voor bij permanente vaste belasting door geparkeerde (vracht)wagens”, vertelt minister Peeters. “Door het parkeerverbod vormt dit momenteel geen probleem meer en die maatregel is niet meer in vraag gesteld door de lokale overheid.” De minister gaf wel aan dat er werken zijn gepland om het brugdek te vernieuwen. Meer bepaald nieuwe fietspaden, een nieuwe toplaag, leuning en lokale betonherstellingen, maar geen aanpassingen aan de draagstructuur om parkeren opnieuw toe te laten.

“De werken zijn voorzien om aanbesteed te worden in het najaar van 2023 ofwel doorgeschoven naar begin 2024. Intentie is om de sanering van de bruggen aan te vatten vanaf maart 2024″, aldus de minister. Er zal volgens haar hierbij rekening gehouden worden met de wielerwedstrijd ‘Omloop Het Nieuwsblad’.