Nieuws Ninove

Veritas Ninove zet ‘straatbreier’ op de stoep voor Rode Neuzen Dag

Veritas Ninove zet op zaterdag 6 november een ‘straatbreier’ aan het werk. Die zal aan een stuk door een sjaal breien, zolang er voorbijgangers donaties gegeven voor Rode Neuzen Dag. “De lengte van de sjaal is dus volledig afhankelijk van de donaties”, zegt Sabrina van Veritas Ninove.

In de Beverstraat in Ninove, voor de ingang van de Veritas, zit op zaterdag 6 november een ‘straatbreier’. “Die zal tussen 13.30 uur en 16 uur aan één stuk door breien zolang er donaties worden gegeven door voorbijgangers”, zegt Sabrina, medewerkster bij Veritas Ninove. “De opbrengst gaat volledig naar Rode Neuzen Dag. Hoe lang ze zal breien per donatie, zal ze zelf bepalen”.

Veritas verkoopt ook een bol wol om de sjaal zelf te breien. “Mensen die zelf niet kunnen breien, kunnen de sjaal voor Rode Neuzen Dag ook kopen in de winkel. Per verkochte sjaal en bol gaat er zeven euro naar het goede doel. “We willen de mensen creatief aan het werk zetten en iedereen aanzetten tot breien”, zegt Sabrina. “Om ervoor te zorgen dat de straatbreier geen kou vat, krijgt ze een warm drankje. En een sjaal natuurlijk!”

Beluister hieronder het interview met Sabrina.

/h4>