Nieuws Ninove

Toekomst van parkconcerten Ninove ligt op tafel: “Hoge kosten en slecht weer zorgen voor verlies”

De stad Ninove en organisator Maspoe zitten binnenkort samen om de toekomst van de parkconcerten in Ninove te bekijken. Door de toenemende kosten en het slechte weer tijdens twee van de drie edities, draaide Maspoe verlies.

“De parkconcerten in Ninove begonnen goed met Aaron Blommaert op het podium. Maar de twee edities erna waren qua drankverkoop zeer tegenvallend door het slechte weer”, zegt Benjamin Adam van Maspoe, de organisator van de parkconcerten.

“We hebben ook extra kosten door de verplichte herbruikbare bekers. Als we de rekening maken, hebben we dit jaar in Ninove verlies gemaakt. We moeten dus grondig evalueren hoe de toekomst eruit ziet voor de parkconcerten in Ninove.”

Financiële steun

In tegenstelling tot in Ninove krijgt Maspoe in andere steden financiële steun voor de organisatie van de parkconcerten. “In Ninove doen we dit met trouwe sponsors. Het is dankzij hen dat we zo lang kunnen bestaan. Maar door de extra kosten en de tegenvallende drankverkoop gaan we alles moeten herbekijken om de toekomst te kunnen garanderen.”

“Het is een succesformule, als je ziet dat er zo’n 8.000 mensen naar het park afzakken voor de optreden. Dit kunnen we alleen maar toejuichen. Het is dan ook de rol van de stad om hen hierin bij te staan”, klinkt het bij de burgemeester. Het is dan ook afwachten of de stad Ninove met geld over de brug komt voor de zomer van 2024.