Nieuws Ninove

Parkconcerten Ninove 2023: Herbruikbare bekers, Ninoofs talent en grote namen

In het stadspark van Ninove werden de Parkconcerten 2023 voorgesteld. Nieuw dit jaar: herbruikbare bekers, nog meer Ninoofs talent én grote namen.

“Elke concertdag heeft een Ninoofse insteek”, zegt Benjamin Adam van organisator Maspoe. “Denk maar aan Bram & Lennert, maar ook Jens en Alaska staan op het podium. Bram & Lennert treden deze zomer veel op, maar niet vaak in de streek. Als je ze aan het werk wil zien, moet je dus naar de parkconcerten komen.” Naast Ninoofs talent pakt Maspoe ook uit met hét talent in wording: Aaron Blommaert.

Beluister het interview met Benjamin van organisator Maspoe.

Herbruikbare bekers

Vanaf dit jaar zijn festivals verplicht om herbruikbare bekers te gebruiken. Ook Ninove ontsnapt niet aan die maatregel. “Bij je eerste consumptie betaal je een waarborg. Bij iedere nieuwe consumptie wordt je beker gewisseld, gratis. Als je naar huis gaat, kan je jouw beker inwisselen voor geld of een jeton voor de volgende concertdag.”

Gratis optreden

Ondanks de nieuwigheden blijven de optredens gratis, “dankzij onze verschillende partners.” Hoofdsponsor van het gebeuren is Groep Thoen. “We staan voor lokale verankering. Na de overname van een paar garages in Ninove moeten we onze naam tot bij de Ninovieter krijgen”, zegt Kurt Cosijns van Groep Thoen. “Daarom hangen we met veel plezier onze kar aan dit event.”

Beluister het interview met Kurt Cosijns van Groep Thoen.

DJ Bjorn en Radio Ninove zorgen voor de muziek tussen de optredens door.