Nieuws Ninove

Stijn Vermassen legt eed af als schepen, na ontslag Wouter Vande Winkel

Stijn Vermassen (Samen) heeft tijdens de gemeenteraad de eed afgelegd als schepen. Hij volgt Wouter Vande Winkel op die in augustus zijn ontslag aankondigde om persoonlijke redenen.

De gemeenteraad van november begon met het ontslag van schepen Wouter Vande Winkel. Hij was deze legislatuur schepen van Openbare Werken & Mobiliteit en Leefmilieu & Klimaat.

“Het speelde al een tijdje voor mijn hoofd om ontslag te nemen. Een dik jaar geleden werd het idee dan concreet”, zei Vande Winkel bij het begin van de gemeenteraad. “Ik ben met veel trots en goesting aan de taak begonnen, maar aan alle liedjes komt een einde. Ik neem afscheid als schepen en zie me niet op dit niveau terugkeren, maar ik laat de politiek en de partij niet in de steek.”

Geen besparing

Oppositieraadslid Guy D’haeseleer (Forza Ninove) liet weten dat zijn partij de aanstelling van een nieuwe schepen niet steunt. “Er mogen in Ninove maximaal acht schepenen zijn, maar dat moeten er daarom geen acht zijn. Het kan ook met een schepen minder. We zijn 10 maanden verwijderd van de verkiezingen en de financiën van de stad zijn niet op orde. Het zou beter zijn om de bevoegdheden te verdelen over de andere schepenen en te besparen op een schepenwedden.” De tussenkomst van D’haeseleer stuitte op veel protest van de andere gemeenteraadsleden en ontslagnemend schepen Vande Winkel.