Denderwindeke Nieuws

Chiro Winnik bouwt nieuw lokaal en verkoopt daarom “fiscaal aftrekbare bakstenen”

De bouw van nieuwe lokalen voor Chiro Leeuwerik en Chiro Windekind in Denderwindeke start in de eerste helft van 2024. De nieuwe lokalen worden als aanbouw tegen het parochiaal centrum Trefpunt Winnik gebouwd. Om de bouw te financieren start de Chiro met de actie “Koop een fiscaal aftrekbare baksteen”.

Al meer dan 20 jaar delen de Chirojongens en -meisjes van Denderwindeke de bovenlokalen van het parochiaal centrum Trefpunt Winnik. Samen beschikken ze over één gemeenschappelijk lokaal voor ongeveer 120 leden en leiding. Geen probleem in de zomer of bij mooi weer, maar wanneer het hard regent, is het zoeken naar creatieve oplossingen.

Nieuwe lokalen

Om de bouw van nieuwe lokalen te realiseren hebben de hoofdleiding, enkele oud-leiding en ouders de vzw Steuncomité Chiro Winnik opgericht.  De vzw heeft de noodzakelijke vergunningen aangevraagd en volgt de bouwplannen van a tot z op. En deze plannen worden nu heel concreet: de werkzaamheden starten in de eerste helft van 2024.

De nieuwbouw kan dankzij de samenwerking met de Parochiale Werken Denderwindeke als aanbouw tegen het parochiaal centrum worden gebouwd en zal onderdak bieden aan de Chirojongens en -meisjes. In het gebouw komt een polyvalente ruimte die met tussenschotten kan worden opgedeeld, een bergruimte om spel- en knutselgerief en kampmateriaal veilig op te bergen en een sanitair blok.

Fiscaal aftrekbare baksteen

De financiering van de nieuwe lokalen gebeurt met eigen middelen, een infrastructuursubsidie en een renteloze lening van stad Ninove, sponsoring en giften. Om het project financieel rond te krijgen, hopen de Chirojongens en -meisjes zoveel mogelijk symbolische bakstenen te verkopen met de actie “Koop een fiscaal aftrekbare baksteen”.

Iedereen die wil steunen, kan een symbolische baksteen kopen door een gift te storten op rekeningnummer BE67 0000 1507 2887 van Chirojeugd-Vlaanderen vzw met als mededeling “GIFT OJ3304”. De mededeling mag niet ontbreken of giften stromen niet door naar Chiro Leeuwerik en Chiro Windekind. Voor alle giften vanaf 40 euro of meer ontvangt de schenker een fiscaal attest.

Herbeluister hieronder het gesprek met hoofdleider Jelle Segers.