Nieuws Ninove

Dirk Vanderpoorten leidt al 10 jaar OCMW- en gemeenteraden in Ninove

Sinds begin 2013 leidt Dirk Vanderpoorten de Ninoofse OCMW- en gemeenteraden in goede banen. Radio Ninove sprak met hem over hoe hij erin slaagt om de functie van gemeenteraadsvoorzitter al langer dan een decennium uit te oefenen. Ook kregen we van hem te horen waar hij buiten zijn politiek engagement zoal mee bezig is in het dagelijks leven.

“Mijn persoonlijke politieke overtuiging kan daar geen enkele rol in spelen”, klinkt het bij Dirk Vanderpoorten terwijl hij vertelt over hoe hij als voorzitter al 10 jaar lang duidelijke afspraken maakt met alle fractieleiders in de gemeenteraad betreffende het verloop van politieke debatten. “Een voorzitter moet een luisterend oor zijn voor alle partijen en elk lid de kans geven om tussen te komen in het debat.”

Met iedereen op een correcte, eerlijke manier overleggen is de leidraad waar Vanderpoorten veel belang belang aan hecht als voorzitter van de gemeenteraad in Ninove. “Het is niet de gemakkelijkste gemeenteraad omwille van het grote politieke contrast, dat weet iedereen”, zegt Vanderpoorten. “Daarom vind ik het ook belangrijk om, los van ieders politieke voorkeur, persoonlijk contact te houden met de raadsleden en iedereen te respecteren. We zijn tenslotte allemaal mensen.”

Intussen is Vanderpoorten ook al bijna 17 jaar secretaris-generaal van het Departement Werk en Sociale Economie van de Vlaamse Overheid. “Dat is een vrij zware job. Mede daarom koos ik ervoor om mijn politiek engagement in Ninove in te vullen als voorzitter. Het voorzitterschap is nog vrij gemakkelijk te combineren met mijn job.”

Vanderpoorten wordt dit jaar 65. “Zolang de gezondheid het nog toelaat, werk ik nog tot eind 2024 als secretaris-generaal.” Tot die tijd kan hij uitkijken naar enkele projecten die hem nadien nog te wachten staan. Projecten die zowel met zijn stad te maken hebben als met zijn grote passie: Berlijn.

Beluister hieronder het volledige interview met Dirk Vanderpoorten: