Herbeluister

Stem op ExtraMissMenza finalisten Britt Minner en Dimitry Troch

De Dilbeekse Britt Minner en getogen Ninovieter Dimitry Troch zitten samen in de finale van ExtraMissMenza. Dat is een gloednieuwe wedstrijd waarin een zoektocht naar nieuw modetalent centraal staat. Om deze strijd der modellen – en bij uitbreiding ook elkaar – wat meer in de kijker te zetten, kwamen Britt en Dimitry langs bij Radio Ninove voor een interview.

ExtraMissMenza is een modellenwedstrijd voor mensen zonder ervaring in de modesector. Deelnemers en finalisten Britt en Dimitry zagen dit als een geschikte opportuniteit om kennis te maken met deze wereld. Ze krijgen een opleiding met de nodige begeleiding in de vorm van fotoshoots en workshops die in een wedstrijd worden gegoten.

Tijdens de opleiding moeten de deelnemers in verschillende rollen kruipen, waaronder rockster en kolenstoker, en tal van poses aannemen. Tot nu toe is het parcours voor zowel Britt als Dimitry vlot verlopen. “Alleen moet ik soms een beetje letten op mijn houding”, voegt Dimitry eraan toe. Maar al doende leert men. En dat de wedstrijd een leerrijke ervaring is, kan ook Britt bevestigen.

Omdat zowel een man als een vrouw tot winnaar worden verkozen, maken Britt en Dimitry evenveel kans. De finale van ExtraMissMenza gaat eind september door in Lennik. Tot dan kan je hier stemmen op Britt en Dimitry.

Herbeluister hieronder het interview met de finalisten: