Meerbeke Nieuws Ninove

Circus- en straatfestival ‘De Donderdagen’ is terug

Op donderdag 11 juli gaat het jaarlijkse circus-en straattheaterfestival ‘De Donderdagen’ van start. En opnieuw zijn er enkele leuke extra’s.

Tien gezelschappen uit binnen- en buitenland zakken gedurende zeven donderdagen in juli en augustus af naar Ninove. Het festival is gratis en heeft plaats in het stadscentrum én in deelgemeente Meerbeke.

Programma

  • 11 juli: Orkest Bazar brengt z’n mobiel circus naar Vlaanderen Feest. Om 19.30 uur vind je hun ‘Partycar’ op de Graanmarkt.
  • 18 juli: Bert & Fred brengen stuntcabaret, waarna TeaTime Company sierlijke toeren uithaalt. Vanaf 19.30 uur aan de Vuurkruisersstraat.
  • 25 juli: Hirondelles valt op met een groots decor voor een theatrale modeshow. Cie Sitting Duck sluit de avond af met slapstickacrobatie. Vanaf 20 uur op het gemeenteplein in Meerbeke.
  • 1 augustus: Nueveuno brengt eigentijds circus met een moderne twist op de kunst van het jongleren. Om 20 uur op de Graanmarkt.
  • 8 augustus: Meisjes aan de macht bij de trapezeartiesten van Wise Fools. Hun act met ecologische boodschap vind je om 20 uur aan de Vuurkruisersstraat.
  • 15 augustus: Motionhouse bouwt een ‘stedelijk bos’ van palen en gaat helemaal ‘WILD’ om 20 uur op het Niniaplein.
  • 22 augustus: Het Gentse Be Flat zette eerder al De Donderdagen op z’n kop toen ze in 2019 van de Ninoofse daken sprongen. Nu zijn ze terug met ‘Bubble You’, om 20 uur aan de Vuurkruisersstraat.

Op donderdag 22 augustus zorgt het Scandinavische vuurspektakel van Pyronix, zodra het donder wordt, voor een spectaculair einde van het zomerfestival.

Extra’s

Naar aanleiding van de Vlaamse feestdag vinden extra optredens en randanimatie plaats op de Graanmarkt.

Op 1 augustus kan je na De Donderdagen afzakken naar het Lovertheater (CC De Plomblom) voor een gratis folkconcert van Tom Theuns en Aurélie Dorzée.

Wereldmarkt NinoMundo staat op 8 augustus vanaf 15 uur opgesteld aan de Vuurkruisersstraat.

Meer info

Alle info en updates vind je op de website van De Donderdagen en op hun Facebookpagina.