Nieuws Voorde

Stad renoveert buitenschil basisschool De Flapuit in Voorde

De stad Ninove is gestart met de renovatie van de volledige buitenschil van basisschool De Flapuit in Voorde. Er wordt een nieuwe gevelsteen gemetst en de gevels worden voorzien van 12cm isolatie. Ook het buitenschrijnwerk wordt volledig vernieuwd.

Naast de vernieuwing van de gevels krijgt De Flapuit ook nieuwe isolerende aluminiumramen met isolerende beglazing en op de zuidgevel zonwerende beglazing om oververhitting in de zomer te vermijden. De nieuwe ramen worden voorzien van zelfregelende ventilatie. Tot slot krijgt ook het dak een nieuwe dakhuid met nieuwe isolatie. In 2021 en 2022 werden ook al de verwarming en de elektriciteitsinstallatie vernieuwd.

De kosten zijn geraamd op iets meer dan een half miljoen euro. De stad ontvangt via het Agentschap voor infrastructuur in het onderwijs (AGION) een subsidie van bijna 400.000 euro.

“Na de vernieuwing van de verwarming en elektriciteit van basisschool De Flapuit konden we nu, dankzij de subsidies, nog verdere structurele vernieuwingen doorvoeren”, vertelt schepen Joost Arents, bevoegd voor patrimonium. “In een later stadium komen er ook nog zonnepanelen op het dak via een samenwerkingsovereenkomst met Denderstroom. We blijven zo verder inzetten op de vernieuwing van ons patrimonium. Dat zorgt voor energiebesparingen en heeft ook een positieve invloed op onze klimaatdoelstellingen.”