Nieuws Ninove

Renovatie zwembad De Kleine Dender start in maart 2023

De renovatie van zwembad De Kleine Dender in Ninove start in maart 2023. De werken zullen 18 maand duren. Het zwembad kampte al langer met loskomende tegels die telkens hersteld moesten worden, waardoor een grondige vernieuwing dringend nodig was.

De stad gaat voor de renovatie een publiek-private samenwerking aan met Sportoase. Deze private partner staat in voor het ontwerp en de uitvoering van de renovatie. De renovatie omvat de vernieuwing van het zwembad zelf, inclusief de beperkte buitenaanleg. Sportoase staat ook in voor de noodzakelijke omgevingsvergunningen en zal na de opening ook het onderhoud en de exploitatie van het zwembad op zich nemen.

Extra zwem- en sportruimte

De renovatie geeft een volledige nieuwe look-and-feel aan het gebouw. Het aantal attracties wordt ook uitgebreid. Zo komt er een nieuwe glijbaan aan het peuterbad, maar ook speeltoestellen en een sauna. Er komt 160 m² water bij: een extra instructiebad met dubbele beweegbare bodem voor zwemlessen, groepslessen, en therapiezwemmen. Daarnaast komt er ook ruimte voor extra sportaanbod door de bouw van een spiegelzaal met houten vloer die geschikt is voor dans, yoga, gevechtssport, etc. Ook het onthaal, de kleedkamers, het kassa- en camerasysteem worden vernieuwd.

Tijdens de werken

De werken starten in maart 2023. De duurtijd van de werken wordt geraamd op 15 tot 18 maanden. In tussentijd zal zwemmen niet kunnen. Scholen en verenigingen zullen jammer genoeg tijdelijk moeten uitwijken. Zij werden al een hele tijd terug op de hoogte gebracht van de sluiting, zodat zij allemaal al hun voorzorgen konden nemen. Ook voor het personeel wordt er aan oplossingen gewerkt.

De plannen, timings en vorderingen zijn binnenkort te vinden op www.ninove.be.