Nieuws Ninove

Stad Ninove stelt “Piste” voor: participatieproject voor jongeren

De stad Ninove stelt “Piste” voor. Dat is een participatieproject voor de Ninoofse jeugd. Jongeren tussen 16 en 25 jaar discussiëren en debatteren over lokale thema’s die hen bezighouden.

 Tijdens verschillende workshops en evenementen krijgen Ninoofse jongeren de kans om hun stem te laten horen over wat hen bezighoudt, over Ninove, wat er goed loopt en wat beter kan. Door jongeren actief te betrekken bij de lokale thematieken wil de stad hen aanzetten om meer deel te nemen aan het leven in Ninove. Zo zullen (haalbare) ideeën die de jongeren aanreiken voorgelegd worden aan het bestuur.

 “Jonge mensen hebben vaak een andere kijk op hoe ze onze stad beleven. Ik ben blij dat we hun mening kunnen vragen dankzij dit project”, zegt Schepen voor samenleven Veerle Cosyns (Samen).

De workshops zijn verspreid over het schooljaar 2022-2023. Discussie en eigen mening staan centraal. Daarnaast komt er ook wel eens een inspirerende gasstspreker of wordt er ook wel eens buiten de muren van De Kidz gegaan. De centrale boodschap is steeds: de jeugd is de toekomst!

Je kan Piste Ninove ook volgen op Instragram.

Praktisch

  • De workshops gaan steeds door op een donderdagavond van 17 tot 19 uur in De Kidz (Parklaan 1, Ninove)
  • Volgende 2 sessies: 24 november en 22 december.
  • Inschrijven kan door een berichtje te sturen via de Instagrampagina van Piste of via welzijn@ninove.be.
  • Geen verplichting om alle workshops te volgen, maar zeker aangeraden.