Nieuws Ninove

Speelplein Karrot breidt uit met kleuterwerking

Speelpleinwerking Karrot, een gevestigde waarde tijdens de paas- en zomervakantie in Ninove, was er tot voor kort voor kinderen van 6 tot en met 14 jaar. Vanaf deze zomer breidt de speelpleinwerking uit met een kleuterwerking.

Kleuters tussen 4 en 6 jaar zijn nu ook welkom voor een vakantie vol sport, spel en plezier bij speelplein Karrot. Alle activiteiten worden in thema voorbereid en begeleid door enthousiaste animatoren. Speelplein Karrot is er ook voor kinderen met ADHD, ASS, autisme of andere ontwikkelingsstoornissen, die soms extra zorg vragen. Na een intakegesprek wordt er gezorgd voor een extra inclusieanimator voor kinderen met een ontwikkelingsstoornis.

Praktisch

  • Waar? Jeugdcentrum De Kuip, Parklaan 1, Ninove
  • Data? Kinderen van 6 tot 14 jaar: 3 juli tot 18 augustus, kleuterwerking: 17 juli tot 11 augustus
  • Prijs? 6 euro per dag (1,50 euro met UiTPAS met kansentarief)
  • Inbegrepen: verzekering, drankje, vieruurtje, enthousiaste monitoren en het gebruik van spelmateriaal.
  • De kinderen brengen zelf een lunchpakket en een drankje mee.
  • Online registreren en inschrijven via TicketGang.

Mobiele speelpleinwerking

Tijdens de zomermaanden trekt de jeugddienst met speelplein Karrot naar Pollare (24 tot 28 juli, parochiezaal) en Okegem (7 tot 11 augustus, buurthuis ’t Kouterken). De mobiele speelpleinwerking is enkel voor kinderen van 6 tot 14 jaar.

“Ik ben heel tevreden dat we elk jaar onze speelpleinwerking uitbreiden”, zegt burgemeester Tania De Jonge, bevoegd voor jeugd. “De succesformule van speelpleinwerking Karrot werd vroeger al uitgebreid met een aanbod op verplaatsing, en dit jaar een aanbod voor kleuters. Samen met de sportkampen georganiseerd door de sportdienst, het aanbod van de jeugdbewegingen, Wenteka, Hobbes en de verschillende privéinitiatieven zorgt dit voor een groot en divers aanbod in onze stad. Ik ben dan ook fier en dankbaar voor zoveel inzet en enthousiasme.”

Het volledige vakantieaanbod is te vinden in de vakantiebrochure.