Nieuws Ninove

Boosterprik voor Ninoofse jongeren

De Ninoofse jongeren tussen 12 en 17 jaar kunnen nu donderdag, 10 februari, een boosterprik krijgen in het vaccinatiecentrum.

Nadat de Vlaamse Regering eind vorige week besloot om alle Vlaamse jongeren de kans te bieden een boosterprik te krijgen, werd hiervoor alles in sneltempo klaargezet. De Vlaamse Regering stuurt voor de boosterprikken bij jongeren tussen 12 en 17 jaar geen uitnodigingen per post, e-mail of e-box. De stad Ninove sensibiliseert dan ook maximaal via de digitale kanalen, pers en de scholen om jongeren zo snel mogelijk te informeren over het boostermoment op donderdag 10 februari.

Er zijn verschillende tijdssloten beschikbaar vanaf 16 uur. Om ellenlange wachtrijen te voorkomen is het belangrijk om op voorhand een tijdslot te kiezen. De tijdssloten zijn terug te vinden op www.ninove.be/coronavaccinatie.
Wie er niet in slaagt digitaal een tijdsslot te kiezen mag bellen naar het callcenter via het gratis nummer 0800 50 507 of via callcentervc@ninove.be.

Ouders (of voogden) moeten altijd hun toestemming geven voor de boosterprik van de jongere. Zij moeten daarvoor een document invullen, ondertekenen en meegeven. Ook dit document is terug te vinden op www.ninove.be/coronavaccinatie.

Burgemeester Tania De Jonge: “Het is goed dat de vakantie- en skiplannen van onze jonge generatie door de boosterprik niet in het gedrang komen. We hebben met ons vaccinatiecentrum dan ook heel snel geschakeld om de organisatie van deze boosterprikken op poten te zetten. Als burgemeester ben ik dan ook heel fier om te zien hoe ons vaccinatieteam zich uit de naad werkt om te kunnen voldoen aan de soms last minute beslissingen van de Vlaamse regering. Ik wil hierbij dan nogmaals mijn appreciatie uitdrukken voor de flexibiliteit en inzet van de medewerkers.”