Meerbeke Nieuws Ninove Voorde

Politie trekt 3 rijbewijzen in tijdens BOB-campagne

De politie van Ninove heeft 3 rijbewijzen ingetrokken bij een drugs- en alcoholcontrole. 2 waren voor het rijden onze invloed van alcohol, één voor rijden onder invloed van drugs.

Op vrijdag 9 december hield de politie van Ninove een drugs- en alcoholcontrole op vier plaatsen in Ninove. Daarbij werden in totaal 172 bestuurders gecontroleerd. De actie was onderdeel van de BOB-wintercampagne die op 1 december van start is gegaan. Er werden tijdens de controle negen overtredingen vastgesteld.

Zo werd iemand betrapt op het niet dragen van de veiligheidsgordel, zat een kind niet vast in een kinderstoel en werd een auto gecontroleerd waarvan de groeven in de banden niet voldoende waren. Er werden ook vijf bestuurders betrapt die een glas te veel op hadden. Drie daarvan overschreden de alarmdrempel, zij kregen een boete en een rijverbod van drie uur. Twee anderen hadden zoveel gedronken dat hun rijbewijs meteen voor vijftien dagen werd ingetrokken. De politie betrapte ook iemand op het rijden onder invloed van drugs. Ook deze bestuurder is zijn rijbewijs voor vijftien dagen kwijt.

De controles werden gehouden op de Geraardsbergesteenweg in Voorde, de Halsesteenweg in Meerbeke en de op de Centrumlaan en Albertlaan in Ninove.