Nieuws Ninove

Plannen voor heraanleg Inghelantsite definitief goedgekeurd

Op de gemeenteraad werd het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de herinrichting van de Inghelantsite goedgekeurd. In februari wordt de Kaaischool gesloopt, om plaats te maken voor woningen en horeca.

Op de gemeenteraad van januari werd het ruimtelijk uitvoeringsplan voor de Inghelantsite goedgekeurd. Dat is de site in het centrum van Ninove, gelegen tussen De Dender, De Burchtstraat, Graanmarkt en Kaaischoolstraat.

“Na jaren intensief werk kunnen we aankondigen dat het RUP Inghelant werd goedgekeurd op de gemeenteraad. Een werk van lange adem dat vier jaar duurde, maar nodig was alle administratieve verplichte stappen te doorlopen”, zegt schepen van Ruimtelijke ordening Katie Coppens (Samen).

Nieuwe bestemming

Het RUP was nodig om de bestemming van de site te veranderen. Vroeger was dat ‘openbaar nut’ met de Kaaischool die prominent aanwezig was. In de toekomst is dat ‘wonen/horeca’ om wonen aan de Dender mogelijk te maken.

In februari 2024 wordt een deel van de Kaaischool gesloopt. Enkel het gedeelte aan de Dender blijft bewaard en zal gerestaureerd worden. Het gerestaureerde gebouw krijgt een publieke functie voor kleinschalige marktjes, muziekoptredens, cultuurevenementen en degelijke.

Schepen Alain Triest (Open VLD): “Ook als schepen van economie en parkeren ben ik blij met de goedkeuring van dit RUP. Dit wordt een mooi stadsdeel met extra gezellige horecaplekjes en bijkomende openbare parkeergelegenheden voor onze binnenstad en winkelstad.”

Werken Inghelantsite gaan van start: Kaaischool wordt gesloopt en wordt tijdelijke parking