Nieuws Ninove

Werken Brakelsesteenweg gaan fase 2 in

De werken voor de heraanleg van de Brakelsesteenweg (N8) zijn intussen anderhalve maand bezig. Fase 1 is binnenkort afgerond zoals voorzien. Op 1 december start fase 2 en wijzigt de verkeerssituatie.

Vanaf woensdag 1 december start fase 2 van de werken aan de Brakelsesteenweg. Er worden 3 rioleringen (2 vuilwater- en 1 regenwaterafvoer) tegelijkertijd aangelegd. De riolering zal aangelegd worden in een zone van ongeveer 200 meter. In die zone is de weg volledig afgesloten, maar verzekert de aannemer de toegang tot de handelaars.

Die zone schuift dagelijks ongeveer 30 m op. Na aanleg van de riolering wordt een tijdelijke werfweg aangelegd en wordt terug een tijdelijke oprit aangelegd zodat de grootste hinder voor uw deur zich beperkt tot enkele dagen.

Bereikbaarheid

De bereikbaarheid zal vanaf 1 december ook veranderen. In overleg met de stad en de politie is de bereikbaarheid van de handelszaken en woningen tussen de Aardeweg en de Tabakslaan herbekeken. Voor de veiligheid van de weggebruikers en het sluipverkeer door de werf te verhinderen wordt gewerkt met twee doodlopende werfwegen die in dubbele richting kunnen gebruikt worden. De aannemer plaatst ter hoogte van de Aardeweg en Tabakslaan oranje borden met daarop de aanduiding van de handelaars die bereikbaar zijn vanaf die richting. De andere handelaars zijn bereikbaar via de omleiding.