Nieuws Ninove

Zwembad De Kleine Dender nog niet open

Vorige week vrijdag besliste het Overlegcomité dat zwembaden weer open mogen. Niet lang daarvoor had het bestuur van het zwembad beslist om in december een aantal ingrijpende werken uit te laten voeren in het bad, waaronder het verwijderen van alle tegels vanaf een hoogte van 2 meter.

Bij een recente rondgang werd namelijk opgemerkt dat er door de afkoeling van het bad verschillende tegels zijn losgekomen. Dit defect komt bovenop het reeds bestaande probleem van loszittende tegels. De verwachting is dat het opwarmen van het bad – nodig voor de heropstart – deze mankementen nog zal vergroten. De herstellingswerken zijn dringend noodzakelijk om de veiligheid van de bezoekers te garanderen.

De beslissing om met deze werken te starten was al genomen voor de beslissing van het Overlegcomité dat zwembaden terug kunnen openen. Intussen zijn de werken ook gestart. Geen ideale omgeving dus om bezoekers veilig te kunnen ontvangen. We volgen de werken op en bekijken wanneer het weer veilig genoeg is om zwemmers toe te laten.