Nieuws Ninove

Studenten vanaf 14 december opnieuw welkom in studiezaal Berdam

Vanaf 14 december kunnen studenten opnieuw terecht in studiezaal Berdam in Ninove. “We creëren een stille studieruimte waar jongeren op een veilige manier kunnen studeren”, zegt burgemeester Tania De Jonge (OpenVLD).

Niet alleen de feestdagen, maar ook de examens staan voor de deur. De stad richt daarom opnieuw een studiezaal in voor de blokkende jongeren in de stad. Van 14 december tot en met 7 februari kunnen studenten terecht in buurthuis Berdam om te studeren.

Door de coronamaatregelen is vooraf inschrijven verplicht. Dat kan vanaf woensdag 9 december, 20 uur via deze link.

Iedere student die zich inschrijft, krijgt een vaste tafel voor een volledige week. Door de coronamaatregelen zijn de plaatsen beperkt en gelden er een aantal maatregelen. Zo zijn de studenten verplicht om altijd een mondmasker te dragen, handen te ontsmetten bij het binnengaan, en afstand te houden.

“Studenten hebben het niet gemakkelijk tijdens deze ongeziene gezondheidscrisis”, zegt burgemeester De Jonge. “Een rustige studeerplek in deze moeilijke tijden is voor hen van groot belang. Wij creëren een stille studieruimte waar ze op een veilige manier kunnen studeren.” Ze wenst alle studenten veel succes bij het studeren en de examens.