Nieuws Ninove

Werken Inghelantsite gaan van start: Kaaischool wordt gesloopt en wordt tijdelijke parking

Begin 2024 starten de werken voor de ontwikkeling van de Inghelantsite. Een deel van de Kaaischool wordt in januari gesloopt en zal aangelegd worden als tijdelijke parking.

In januari start de aannemer met de sloop van de deel van de Kaaischool in Ninove. Op de grond zal een tijdelijke parking aangelegd worden. Dat is nodig voor de voorbereiding van de aanleg van de openbare tuin op de Inghelantsite in de lente van 2024. De structuur van het gebouw zal – langs de kant van de Dender – bewaard worden en krijgt later een publieke functie. De tijdelijke parking zal bij de volledige ontwikkeling van de site later plaats maken voor bebouwing.

“We zijn blij dat we nu de eerste zichtbare stappen kunnen zetten binnen de aanleg van dit nieuwe stadsgedeelte. Wat de kaaischool zelf betreft, zijn we ook tevreden dat we een deel van het gebouw kunnen behouden en ombouwen tot een soort open galerij. Die werken zullen uiteraard tijd nemen, maar het resultaat zal er mogen zijn’, zegt schepen voor stadsontwikkeling Katie Coppens (Samen).

Alle info over het project Inghelantsite vind je op www.ninove.be/inghelantsite.