Nieuws Ninove

Personeel distributiecentrum Delhaize Ninove opnieuw aan de slag

Het distributiecentrum van Delhaize in het industriepark in Ninove is terug operationeel na staking.

Dinsdagavond riepen vakbonden ABBV en ACV een deel van het personeel van het distributiecentrum van Delhaize in Ninove op om het werk stil te leggen. Dat gebeurde uit solidariteit met de werknemers in de Delhaizesupermarkten die zich twee weken geleden als eerste verzetten tegen de plannen van de directie om de eigen winkels over te laten aan zelfstandigen. Personeelsleden van de nachtploeg van het Ninoofse distributiecentrum namen dinsdagnacht deel aan de staking, net als het personeel van de ochtendploeg en de namiddagploeg op woensdag.

Intussen is het distributiecentrum opnieuw operationeel. “Iedereen is terug aan de slag”, bevestigt Hilde Verhelst van de christelijke vakbond ACV. “We wachten nu de volgende ondernemingsraad, die komende dinsdag plaatsvindt, af voor we verdere stappen ondernemen. Intussen hebben we voor alle depots een stakingsaanzegging ingediend vanaf 1 april. Als er vanaf dan gestaakt wordt, spreken we dus over een aangekondigde staking en zijn we juridisch volledig in orde.”

Zonder stakingsaanzegging zou er sprake zijn van een spontane staking, wat dinsdagavond en woensdag het geval was. “Als wij dat als vakbond zinvol vinden, erkennen we dat”, klinkt het bij Verhelst. “Maar voor alle zekerheid hebben we dus een stakingsaanzegging ingediend, wat niet per se wil zeggen dat we gaan staken.”

De vakbonden wachten de volgende ondernemingsraad van komende dinsdag af om te zien of de directie van Delhaize bij haar besluit blijft.