Nieuws Ninove

‘Loeëdj a batteries moeër op!’ wordt thema voor carnaval Ninove 2024

Het nieuwe carnavalsthema werd afgelopen donderdag bekendgemaakt tijdens de evaluatievergadering van Carnaval Ninove 2023.

Tijdens deze bijeenkomst werd het volledige programma van de afgelopen carnavalseditie overlopen en besproken tussen de carnavalsinstanties, stadsbestuur, politie en carnavalsgroepen. Ook werd de volgorde van de stoet in 2024 getrokken door keizer Vitsken. De groepen weten dus al waar ze zullen lopen en of zij die achteraan in de stoet lopen extra verlichting moeten inbouwen. Nadien werd het nieuwe thema voor de volgende carnavalseditie onthuld: ‘Loeëdj a batteries moeër op!’

“Een thema waar de carnavalisten alle kanten mee op kunnen”, vertelt Giovanni Neckebroeck namens de Koninklijke Karnavalraad Ninove. Je kunt het letterlijk nemen, als in de batterijen van de praalwagens opladen, maar het kan ook bekeken worden als de batterijen van de carnavalisten opladen om er weer tegenaan te gaan. Ook is 2024 een verkiezingsjaar en zullen de politiekers ook ongetwijfeld hun ‘batteries’ opladen om de strijd aan te gaan. Maar een ‘batterie’ kan ook een (confetti)kanon zijn. Keuze genoeg dus om dit thema uit te werken.”

De carnavalsgroepen kunnen al beginnen nadenken over het ontwerp van hun wagens en kledij voor de volgende editie van Carnaval Ninove op 18 februari 2024.