Nieuws Ninove

Café Ragtime in Ninove organiseert opnieuw ‘populaire quiz’

Café Ragtime in Ninove organiseert op vrijdag 31 maart vanaf 20.00 uur opnieuw zijn ‘populaire quiz’.

Het café in de Langemuntstraat bestaat intussen 40 jaar, en na bijna 40 edities is hij nog altijd niet kapot te krijgen: de ‘populaire quiz’. Tijdens deze quiz krijgen de deelnemers tal van populaire vragen en vallen er heel wat prijzen te winnen. Het is geen quiz voor specialisten, wel een gezellig vragenspel waar heel het café enthousiast aan deelneemt.

“We werken niet met inschrijvingen. Iedereen daagt gewoon op”, vertelt uitbater Misja De Ridder. “Ben je hier om 20.00 uur? Perfect. Kom je later toe? Geen probleem, je quizt gewoon mee. Ikzelf sta op een podium, stel een heleboel vragen en duid mensen aan die hun vinger in de lucht steken. Is het antwoord juist? Proficiat, je wint een prijs. Is het antwoord fout? Dan win je misschien toch nog een prijs!”, aldus De Ridder.

Café Ragtime is al jaar en dag een echt quizcafé. Sinds 1992 organiseert ze ook de ‘quiz der azen’ waarin de beste individuele quizzer van Ninove tot winnaar wordt uitgeroepen. De quiz der azen is een individuele kennisquiz van 30 vragen over een vooraf ongekend thema, een echte breinbreker dus. Zeker in vergelijking met de populaire quiz.