Herbeluister

Rita Cornelis over Vl@s vzw: “Activiteiten organiseren kan tegenwoordig duur uitvallen”

Rita Cornelis is de voorzitter van de Vl@s (Vlaamse actieve senioren)- afdeling in Ninove. Ze kwam langs bij Timon in Lunch Break om het te hebben over de verschillende activiteiten die Vl@s organiseert voor haar doelpubliek, maar ook over de bedrijfskundige hindernissen die ze de laatste jaren moet overwinnen.

Vlaamse actieve senioren vzw is een vereniging die zich richt tot ouderen en jonggepensioneerden die de vrijgekomen tijd na hun beroepsloopbaan zinvol willen invullen of zich wensen in te zetten ten dienste van hun leeftijdgenoten. Deze vzw biedt met haar vele afdelingen een brede waaier aan kwaliteitsvolle activiteiten en initiatieven.

Maar Vl@s kent de laatste jaren wat concurrentie van gelijkaardige verengingen zoals OKRA, een christelijke seniorenvereniging. Omdat OKRA meer media-aandacht krijgt en dus meestal voorrang krijgt om te spreken over onderwerpen omtrent senioren, komt Vl@s steeds vaker in de schaduw te staan van OKRA en andere grote seniorenverenigingen. Jens Petit-Jean, student Handelsingenieur aan de Universiteit Antwerpen, heeft dit gemerkt en wil Vl@s de nodige steun bieden.

Op initiatief van Jens bracht Vl@s Ninove voorzitter Rita Cornelis een bezoekje aan onze studio met als doel de vereniging opnieuw wat naambekendheid te geven in Vlaanderen. “Omdat wij niet partijgebonden zijn, zijn we genoodzaakt om op eigen houtje onze activiteiten te financieren, en dat kan vandaag de dag duur uitvallen.” Toch is er volgens Cornelis ondanks het gebrek aan sponsors en nood aan meer vrijwilligers in Ninove geen reden om het hoofd te laten hangen: “Door corona hebben heel wat senioren andere bezigheden gevonden, maar bij Vl@s Ninove hebben we dit jaar toch al 25 à 30 nieuwe leden mogen verwelkomen, wat fantastisch is voor een kleine vereniging.”

Herbekijk hieronder het volledige interview: