Nieuws Ninove

Delhaize in Ninia Shopping Center blijft wellicht dicht tot en met maandag

Ook vandaag hebben de werknemers van de Delhaize in het Ninia Shopping Center in Ninove het werk stilgelegd. Er zou nog tot en met maandag kunnen worden gestaakt. 

Op dinsdag 7 maart kondigde de Belgische directie van Delhaize aan dat ook de supermarkten in eigen beheer worden verkocht aan zelfstandige ondernemers. Hierdoor werd Delhaize plots 100 procent een franchiseorganisatie. Dit nieuws kwam hard aan bij het personeel. In de ene na de andere winkel werd spontaan het werk neergelegd. Ook in het Ninia Shopping Center in Ninove stonden klanten voor een gesloten Delhaize.

Vandaag is de winkel nog altijd dicht. Voor de ingang hebben verschillende stakende personeelsleden post gevat. Ze hielden de lippen stijf op elkaar aangaande de situatie. Ook de lokale syndicaten waren niet bereikbaar voor commentaar.

Naar verluidt zitten de directie en vakbonden pas komende dinsdag bijeen om de overnameplannen verder toe te lichten. Het nieuws dat Delhaize online bestelde boodschappen een tijdje gratis thuis levert, valt bovendien niet in goede aarde. Wat de ontslagen betreft, verdwijnen een aantal functies sowieso bij het verzelfstandigen van de Delhaize. Volgens de directie zouden alleen op het hoofdkantoor gegarandeerd ontslagen vallen. Naar het schijnt belooft Delhaize het aantal ontslagen tot een minimum te beperken, maar een concreet cijfer geven ze voorlopig niet vrij.