Appelterre-Eichem Nieuws Ninove

Oxfam Wereldwinkel organiseert voor vijfde keer ‘Fair Trade ontbijtbuffet’

Oxfam Wereldwinkel Ninove organiseert op zondag 23 april opnieuw een ‘Fair Trade ontbijtbuffet’ in zaal Pax in Appelterre. De producten komen rechtstreeks uit de wereldwinkel.

Wie zin heeft in een (h)eerlijk en uitgebreid ontbijt kan tussen 8.00 uur en 11.00 uur terecht in zaal Pax voor een buffet à volonté van Oxfam Wereldwinkel Ninove. Fair Trade-zoetigheden en beleg, zelfgebakken brood en pannenkoeken, speculaas, muesli, fruitsap, koffie en thee aangevuld met streekproducten als hesp, kaas en ter plaatse gebakken spek en eieren. Dit alles is inbegrepen in de prijs van 15 euro per volwassene en 6 euro voor kinderen tot 12 jaar. Wie daar graag een beetje bubbels bij heeft, kan schuimwijn apart kopen.

De eerste drie jaren konden we rekenen op een kleine 350 eters”, zegt vrijwilliger Katrien Van Deun van Oxfam Wereldwinkel Ninove. “Dat is ruimschoots voldoende, want meer dan dat zou er niet meer bij kunnen in zaal Pax.” De vorige editie van het Fair Trade ontbijtbuffet zag een 230-tal deelnemers. “Een pak minder dus, maar we denken dat dit te wijten is aan het feit dat we het buffet toen in september organiseerden, een gevoelige coronamaand. We hopen nu terug op een 300-tal eters,”, klinkt het bij Van Deun. “Klanten die al eens hebben deelgenomen, komen alleszins altijd graag terug.”