Nieuws Ninove

Oxfam Wereldwinkel Ninove en Buurderij Ninove-Atom bereiden nieuwe Hello Fair Kookbox voor

Oxfam Wereldwinkel Ninove en Buurderij Ninove-Atom slaan de handen in elkaar voor een nieuwe Hello Fair Kookbox. Dat is een box boordevol lekkere en eerlijke producten die aan huis worden geleverd. Met het bijgeleverd recept kun je gezellig kokkerellen voor familie en vrienden en een heerlijke maaltijd op de lentetafel toveren. Je steunt hiermee ook de boeren van om de hoek én wereldwijd.

Om de boeren die ons dagelijks van voeding voorzien te ondersteunen, slaan Buurderij Ninove-Atom en de Oxfam Wereldwinkel in Ninove de handen in elkaar. Zij bieden op zaterdag 3 juni een nieuwe kookbox aan met het beste van twee werelden. De kookbox bevat lokale seizoensgroenten, vlees, én Fair Trade voeding die ver buiten ons land wordt geproduceerd zoals couscous, kikkererwten en mango. Voor de lokale producten wordt samengewerkt met onder andere Schapenmelkerij Bosschelle uit Denderhoutem en De Seizoenshoeve uit Ninove. “Het unieke aan deze kookbox is dat elke producent een faire prijs ontvangt voor zijn harde labeur”, zegt Katrien Van Deun, vrijwilliger in de Oxfam Wereldwinkel in Ninove.

Je kunt in jouw eigen keuken aan de slag met deze ingrediënten en met het uitgewerkt, eenvoudig recept. Keukenpret verzekerd! “Samen kokerellen, een gezellige weekendactiviteit binnen veel families of onder vrienden. Bovendien wordt de kookbox aan huis geleverd. Het leven kan toch mooi zijn”, lacht Jamien Stoelzaet, verantwoordelijke van de Buurderij. Je kunt er ook voor kiezen om de kookbox zelf op te halen.

Praktisch

Er is keuze tussen twee gerechten: een frisse, rijkelijke pastasalade met groene asperge, feta en mango of een kleurrijke couscous met lentegroenten en stukjes lamsworst. Bij het gerecht kun je vrijblijvend een fles wijn of een dessertje bestellen. Voor meer informatie en bestellen kun je terecht via deze link tot zondag 28 mei. De link naar het inschrijvingsformulier vind je ook terug op de facebookpagina van Buurderij Ninove-Atom en van Oxfam Wereldwinkel Ninove.

Ze leveren aan huis in Ninove en in de buurgemeenten Geraardsbergen, Haaltert, Liedekerke, Denderleeuw, Roosdaal en Gooik.

Haal jouw pakket zelf af in de Buurderij of in de Wereldwinkel van Ninove en ontvang een waardebon van 5 euro voor de Buurderij.

Hello Fair Werkgroep