Nieuws Ninove

Opnieuw bloemen-, tuin- en biomarkt op de Graanmarkt

Op zondag 21 mei vindt van 8.00 uur tot 12.30 uur opnieuw de jaarlijkse bloemen-, tuin- en biomarkt met bloemenstand, workshops en een potgrond- en plantenstekjesactie plaats op de Graanmarkt.

Opnieuw bieden verschillende standhouders een uitgebreid gamma aan van één- en meerjarige bloeiende planten, kruiden, waterplanten, groenten- en fruitplanten, bio- en artisanale producten en lokale, ambachtelijke producten.

Potgrond- en stekjesactie

De stad biedt per aankoopschijf van 10 euro een gratis zakje potgrond aan. Wie te veel plantenstekjes heeft, kan ze tijdens de bloemenmarkt ruilen met andere stekjes.

Workshops

Er worden ook twee workshops georganiseerd:

  • Bijenschaal (van 10u tot 11u): op een uur tijd maak je een mooie schaal boordevol planten die het hele jaar door buiten mag staan. Deelnemen is gratis, maar inschrijven is wel noodzakelijk want het aantal plaatsen is beperkt. Inschrijven via lokale.economie@ninove.be.
  • Bloembommen (van 11u tot 12u) : op amper een kwartier leer je hoe je met zand, water en zaadmengelingen een bloembom maakt. De workshop is gratis, vooraf inschrijven is niet nodig. Je kan gewoon aansluiten zolang de voorraad strekt.

Vlaams kampioenschap tegelwippen

Ninove doet mee aan het Vlaams kampioenschap tegelwippen. Wie tegels “wipte” en verving door groen, kan de uitgebroken tegels (max. één vierkante meter tegel per inwoner) droppen in de voorziene container op de Graanmarkt (ter hoogte van de Twijnster). In ruil krijg je van de stad een plantje.

Meer info over deze actie vind je op de website van het Vlaams Kampioenschap Tegelwippen.