Sport

Voetbaluitslagen 6 – 7 mei 2023

KVK Ninove A wint en blijft in het zog van R. Antwerp FC B. KFC Voorde-Appelterre A op één wedstrijd van de promotie.

KVK Ninove A won zaterdagavond na een fel bevochten wedstrijd van Sint-Eloois-Winkel Sport A met 2-1. Olivier Romero scoorde twee keer. Pas diep in de tweede helft lukte Winkel Sport de aansluitingstreffer. In het slot van de wedstrijd maakte Brian Marmitte zijn wederoptreden nadat hij midden september een zware knieblessure opliep. In de algemene rangschikking nadert KVK Ninove A tot op een punt van R. Antwerp FC B en lijkt de sportieve redding alsnog mogelijk.

In de eindronde in 3de nationale won KFC Voorde-Appelterre A thuis van Hoger Op Kalken. Bij de rust stond de fusieclub 0-1 achter. Maar aan het begin van de tweede helft maakte Malik De Drie de gelijkmaker. 1-1 was ook de uitslag na 90 minuten en dus kwamen er verlengingen. Pas in de 111de minuut lukte Sese Movoto de winning goal.
Volgende zondag speelt KFC Voorde-Appelterre A thuis een beslissend duel tegen ASV Geel. De winnaar promoveert naar 2de nationale.