Nieuws Ninove

Nu ook Cambio autodelen in Ninove

Ninovieters die zich willen verplaatsen maar geen eigen wagen hebben, kunnen vanaf nu gebruik maken van een Cambio-auto in Ninove. Cambio is een systeem van autodelen, waarbij op verschillende locaties in Ninove auto’s staan die gebruik kunnen worden. De stad start met een locatie aan de oprijlaan van het stadhuis, later komt er nog een tweede locatie bij. Er komt binnenkort ook een infomoment.

Bewoners die niet elke dag gebruik maken van de wagen kunnen in Ninove een auto uitlenen via het autodeelsysteem Cambio. Je kan het systeem vergelijke met een uitleendienst zoals een bib, maar dan voor auto’s. Via Cambio kan je een auto reserveren voor de periode waarin je er een nodig hebt. Hoeveel je betaalt, hangt af van hoelang en hoeveel je ermee rijdt.

Ophaalpunt

Wie in Ninove wil autodelen, kan terecht bij het ophaalpunt aan de oprijlaan van het stadhuis (site Centrumlaan). Er wordt gestart met 2 (volledig elektrische) deelwagens, met de bedoeling dit aanbod binnenkort verder uit te breiden met 2 extra elektrische deelwagens aan de parkeerzone bij de Twijnster.

Premie stad Ninove

Gebruikers van het autodeelsysteem kunnen jaarlijks een premie krijgen van maximaal 35 euro. Zo hoopt de stad haar inwoners te stimuleren om het autodelen uit te testen en zo proefondervindelijk te ervaren of het inderdaad zo makkelijk en vlot werkt als beweerd.

Infomoment

Wie interesse heeft, kan deelnemen aan het infomoment op dinsdag 5 september 2023 om 19.30 uur in vergaderzaal 2 van het stadhuis (site Centrumlaan). Na een algemene toelichting volgt nog een demonstratie voor het gebruik van de Cambio-wagens zelf.